יקב שילה



אנשי יקב שילה אוהבים יין. מרגישים את זה בהקפדה, באיכות, בטעם, בעקביות לאורך השנים וגם במגוון. החל מיינות אדומים יבשים ויינות קינוח ועד יינות פרימיום יוקרתיים בסדרה מוגבלת.
יקב שילה, המייצר היום כ-100,000 בקבוקים בשנה, בוצר ענבים מכרמים איכותיים באזור שילה ובנימין וממקומות נוספים בארץ. הבציר הידני הסלקטיבי הנערך בשעות הבוקר המוקדמות מספק ענבים מצוינים, המבטיחים בסיס איתן ליינות מעולים. בשיתוף עם כורמים מקומיים, היקב ממשיך לטעת כרמים באזור והם פרושים כיום כבר על למעלה מ-150 דונם. כנבואת הנביא יחזקאל: "כה אמר ה' אלוהים בהקבצי את בית ישראל מן העמים… וישבו על אדמתם… וישבו עליה לבטח ובנו בתים ונטעו כרמים".יין תמיד היה חלק מהמסורת היהודית, ושפע הגתות העתיקות שנמצאו ליד הישוב שילה הן הבסיס הטבעי ליקב שילה המודרני. מהמקום הזה, שסיפק בעבר יין לתושבי ארץ ישראל והגולה, מייצרים היום ביקב שילה יינות איכותיים המבוקשים על ידי אניני טעם בארץ ובעולם, הזוכים במדליות זהב בתערוכות יין נחשבות ובהערכה רבה מצד מבקרי יין בארץ ובעולם. אכן לא לחינם סיסמת היקב היא: שורשים קדומים – יקב עכשווי.שפע הגתות העתיקות שנמצאו ליד הישוב שילה והחקלאות המתחדשת בשומרון הביאו את מאיר שומר,עורך דין במקצועו, פרופסור למשפטים ויהודי אוהב ישראל להגשים חלום ולחדש את המסורת המפוארת של האזור ולייצר יינות איכות לעם ישראל בארצו ובתפוצות.
מאיר גייס למיזם את עמיחי לוריא מהישוב מעלה לבונה הסמוך, אוהב מושבע של יין שהתענג עד אז בייצור ביתי של יין ביקב " לבונה".על היקב
היקב שהוקם בישוב שילה, במקום בו ניצב המשכן 400 שנה עד בניית בית המקדש בירושלים,
החל לקלוט ענבים מבציר 2005.
הציוד המודרני להכנת היין ומיכלי הנירוסטה הגדולים הוצבו באולם גדול אליהם נוספו חביות עץ אלון צרפתיות, שעד מהרה התמלאו בתירוש אדום מענבי קברנה סוביניון ומרלו ושיראז. צוות צעיר של אנשי הישובים הסמוכים בראשות עמיחי מתפעל את היקב שהולך וגדל מידי בציר. בשנת 2006 קלט היקב בנוסף לזנים האצילים גם ענבי קברנה פרנק, פטיט סירה ופטיט ורדו שמסייעים ליצירת בלנדים חדשים. בעונת הבציר מצטרף לצוות, הבעלים, מאיר שומר, שנרתם לעבודה בששון ובחדוות יצירה המדביקה את כל עובדי היקב.
ביקבי שילה רואים בעבודת היקב הזדמנות חינוכית נדירה בה ניתן לחבר את בני הנוער לעבודת האדמה ולקשר המיוחד אל פרי הארץ. ועל כן, נערים מהסביבה מגיעים לסייע בעבודת הבציר הנעשית עם עלות השחר, עורכים תפילת ותיקין בכרם, חווים זריחות ושקיעות בינות לגפנים ולומדים לאהוב את מלאכות השדה. התלהבותם מדביקה את עובדי היקב ויחד הם ממשיכים בפעולות קליטת הענבים, הסחיטה וכל עבודה שנדרשת.על הכרם
יקבי שילה קולטים ענבים מכרמי האזור ששמעם כבר יצא למרחוק. כרמי שילה ובנימין שמחדשים תנובתם כקדם מספקים בעונת הבציר ענבים ליקב, מרביתם אגב מרוחקים כמה מאות מטרים. הבציר הידני הסלקטיבי הנערך בשעות הבוקר המוקדמות מאפשר ליקב לקבל ענבים איכותיים המבטיחים התחלה טובה ליינות יקבי שילה.
עמיחי לוריא המלווה את צוות הכורמים המנוסה לומד מהם את רזי המקצוע, ויחד הם 'מנווטים' את גידול וטיפוח הכרמים שהם על פי אמונתו המפתח ליין איכותי.
היקב נטע עוד כרמים באזור בשיתוף עם הכורמים המקומיים, כנבואת הנביא יחזקאל ": כה אמר ה' אלוהים בהיקבצי את בית ישראל מן העמים … וישבו על אדמתם… וישבו עליה לבטח ובנו בתים ונטעו כרמים ".על היינן
עמיחי לוריא הוא איש של אוכל ויין אך יותר מכל הוא נהנה להכין מטעמי גורמה אליהם הוא מצרף את היין שגם אותו הכין בעצמו. שנים רבות עשה אוכל ויין בזמנו הפנוי המועט, נסיבות מיוחדות הובילו אותו יחד עם רעייתו אל קורס היין המרתק של ניר שחם ביקב 'שורק'. בשנה הזו התוודע עמיחי אל עולם היין המקצועי ופגש ייננים רבים, ביניהם גם ד"ר ארקדי פפיקיאן. עמיחי חזר לביתו שבמעלה לבונה ופתח במערה קטנה שחפר יקב ביתי שבו הוא מכין יינות משובחים להנאת חבריו ומשפחתו. את הסקרנות הרבה והחיפוש אחר 'היין הישראלי' מנסה כיום עמיחי ליישם ביקבי שילה ויחד עם מאיר שומר הם מאמינים שלא ירחק היום ויינות שילה יעלו שוב על שולחנם של בני ישראל!לאתר של יקב שילה